Em dic ELNA, enrecorda’t del meu nom !!! ;-D

Noms que parlen de persones, noms per no oblidar la nostra història, noms per defensar el dret a viure….el nom d’Elna vol dir “llum” i “Victòria”... i, què feien més d’un centenar d’Elnes al poble d’Elna, al Rosselló, en la 5a Trobada de “nines” Elna el dia 11 d’octubre de 2015?

“Doncs recordar, i no oblidar,  la lluita de l’Elisabeth Eidenbenz –directora de la Maternitat Suïssa que va instal·lar amb fe, força i perseverança al castell d’en Bardou d’Elna, va permetre el naixement de 597 infants, del desembre del l939 a Pasqua del 1944. A saber, nines i nins, filles i fills de republicans, víctimes potencials de la Retirada…..”

La Maternitat va tancar aquell any però des de llavors no han parat de néixer Elnes per tot el territori català convertint-se en ambaixadores de la seva història, de la seva lluita i compartint els valors de la llibertat. Un homenatge a per a tots els infants que han de patir les barbàries de les guerres.

Assumpta Montellà, historiadora de la Maternitat d’Elna, durant la Trobada va recordar que “som on som i qui som gràcies a aquelles persones que van lluitar i resistir en el passat i formen part de la nostra identitat”.

Moltes de les petites Elnes sabien que passava alguna cosa on elles eren les protagonistes però no sabien perquè…. #elmonambullsdinfants

10924188_10206606718301663_3577663323536969097_o…i per seguir, aquí podeu trobar un reportatge amb persones que van néixer a la Maternitat i com expliquen la seva experiència de vida i resistència…

….i ja sabeu, si teniu una nena en camí i no sabeu quin nom posar-li, ELNA és “llum” és “victòria”. ;-D

Cesk Gasulla Ramon
@petitpedagog

One thought on “Em dic ELNA, enrecorda’t del meu nom !!! ;-D”

  1. I si teniu un nen, i també voleu que sigui de llum i victòria i poder formar part de la gran història… poseu-li Nael. El nostre se’n diu ja que només hem tingut nens i volíem poder explicar d’on ve el seu nom.

Deixa un comentari